14 april 2022

Michael & Giso

Geef jij jouw aanstaande binnenkort het jawoord, maar heb je nog geen trouwpak? De zoektocht naar een trouwpak kan best wel overweldigend zijn, daarom helpt Michael van Michael & Giso je graag op weg. Er is namelijk een verschil in de manier waarop trouwpakken worden gemaakt. Er zijn drie verschillende maakwijzen voor jouw trouwpak, namelijk confectie, made to measure en maatwerk. Benieuwd welke maakwijze het beste bij jou en jullie bruiloft past? Michael legt het je uit in deze blog en vertelt je onder andere de voor- en nadelen ervan!

Verschil tussen confectie, made to measure en maatwerk trouwpakken

Micheal en Giso Trouwpak

Confectie

Confectie voor je trouwpak kent zo zijn voor- en nadelen. Als je een beetje haast hebt, kun je op korte termijn in het bezit zijn van jouw trouwoutfit. Ook ligt de prijs van een dergelijk pak aanzienlijk lager. Het nadeel is uiteraard dat het pak hoogstwaarschijnlijk niet naadloos aansluit op jouw lijf omdat hij niet is afgestemd op jouw specifieke maten en houding. Bovendien kun je de stijl, uitstraling en het ontwerp niet volledig afstemmen op jouw persoonlijkheid en natuurlijk op de sfeer van de bruiloft.

Om te beginnen het confectiepak; dit is een pak dat volgens gemiddelde standaardmaten is geproduceerd en in de rekken van iedere modeketen te vinden is. Als je een winkel binnenstapt met confectiepakken kun je deze passen en meteen mee naar huis nemen. Confectiepakken hebben ook een relatief kort productieproces omdat ze machinaal gemaakt worden. Gemiddeld 1 op de 20 mannen past confectiepakken zodanig dat de kleding goed aansluit op het lijf.

Micheal en Giso Trouwpak

Made to measure

Next, made to measure. Een stapje dichterbij maatwerk bevindt zich het made to measure concept. Bij made to measure pakken worden de items afzonderlijk van elkaar geproduceerd. Dit betekent dat jij zelf de stof uitkiest en de stijl van het pak bepaalt. Het patroon staat echter wel vast, je kunt kiezen uit een slim fit, extra slim fit of regular pasvorm. Dit vormt de basis maar kan tot op zekere hoogte nog worden aangepast.

Een made to measure pak sluit dus beter aan op het lichaam dan een confectiepak. Indien je een afwijkende maat hebt, niet perfect symmetrisch bent of een speciaal patroon nodig hebt, is deze maakwijze niet ideaal voor je trouwpak. Je wilt ten slotte helemaal op en top verzorgd voor het altaar verschijnen. De prijs van een made-to-measure pak ligt een stuk hoger dan wanneer je voor een confectie trouwpak kiest.

Micheal en Giso Trouwpak

Maatwerk

Last but not least, maatwerk. Bij deze maakwijze kan elke keuze en ieder stijl detail uniek afgestemd worden op jouw wensen. Je hebt de keuze uit vele stoffen en praktisch alles wat je in gedachten heb, valt te realiseren. De keuzevrijheid is enorm en het proces naar het pak toe is meestal erg persoonlijk en alleen al de ervaring waard. Naast dat de pasvorm naadloos aansluit op het lijf, kun je de uitstraling van jouw trouwpak volledig afstemmen op jullie bruiloft.

Trouwpakken op maat worden met extra stof aan de binnenzijde gemaakt; zodra je een paar kilo aankomt of verliest kan het pak gemakkelijk worden aangepast. Bovendien hebben de stoffenhuizen waar tailors mee werken duurzaamheid gedurende het gehele proces hoog in het vaandel. Een nadeel is dat de prijs van een trouwpak op maat hoger ligt, alhoewel dit ook erg verschilt per stof. Ook de levertijd is een stuk langer; je moet ongeveer rekening houden met een levertijd van acht weken. Dit is overigens wel het wachten waard!

Kortom, iedere maakwijze kent zijn voor- en nadelen. Het is aan jou om goed na te denken over wat bij jou past als je op zoek bent naar het perfecte trouwpak! Ben jij nog aan het oriënteren voor je trouwoutfit? Vraag dan ons digitale magazine aan. Mocht je meer informatie willen over onze werkwijze, plan dan dan een vrijblijvend (video)kennismakingsgesprekin. Onze tailors vertellen je hierin graag meer over hoe wij samen met jou het perfecte trouwpak ontwerpen en ze staan natuurlijk klaar om jouw prangende vragen te beantwoorden.

Michael & Giso

SHARE THIS STORY